behandling


 

 

Barn med malasi bør følges opp i spesialisthelsetjenesten så lenge de har symptomer som er plagsomme. Hva slags behandling barnet får avhenger blant annet av alder og malasiens alvorlighetsgrad.

 

CPAP-behandling

CPAP-behandling: CPAP er en maskin som sender luft gjennom en slange frem til en maske over nesen eller nese/munn. Dette øker trykket i luftveiene og åpner dem. Noen bruker CPAP fast flere ganger om dagen, andre kun ved behov.

 

Her kan du se en oversikt over ulike CPAP-masker.

 

Saltvannsinhalasjoner

Kan hjelpe med å løse opp slim hos barn som surkler mye og særlig i forbindelse med luftveisinfeksjoner.

 

Slimmobilisering

Det er viktig med fysisk aktivitet for å bevege på slimet i luftveiene. Dette kalles slimmobilisering.

 

Lungefysioterapi

En fysioterapeut vise teknikker for å løse opp og fjerne slim fra luftveiene. Å være i bevegelse er viktig og kan også bidra til å løsne og flytte på slim i lungene (også kalt aktiv slimmobilisering). 

 

Operasjon

Hos barn som har alvorlig og livstruende trakeobronkomalasi kan legene vurdere om operasjon kan hjelpe for å åpne luftveiene og bedre symptomene.

 

 

 

 

 

Våre historier

Legg til bedriftsmottoet ditt ved å dobbeltklikke.

 

Legg til de viktigste fordelene med bedriften din som gjør den unik og den beste. Legg til tekst hvorfor kunder må velge dine produkter eller tjenester og hvilke fordeler de får etter at produktet er kjøpt. Skriv din egen tekst, stil den og trykk Ferdig.